Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, gest obscen în plen. A arătat degetul mijlociu al ambelor mâini spre Opoziție. „E un gest normal”, le-a spus el jurnaliștilor

14 noiembrie 2018, 13:23

V-am răspuns, e un gest normal, v-am spus, am încheiat un discurs„, a declarat Florin Iordache, chestionat de jurnaliștii care încercau să afle mai multe despre motivul său.

Incidentul a avut loc chiar la tribuna Camerei Deputaților,  în timpul unei dezbateri legate de Secția specială care trebuie să investigheze magistrații. Reprezentanții opoziției tocmai reproșaseră puterii că încalcă toate indicațiile Comisiei de la Veneția.

Fostul ministru al Justiției a mers la tribună pentru a sublinia că puterea își va vedea de drum, că merge mai departe cu modificările din justiție, indiferent ce spune Comisia Europeană. După ce a coborât de la tribună, Iordache a arătat spre parlamentarii opoziției degetul mijlociu al ambelor mâini.

Opoziția l-a aplaudat ironic  după acest gest.

Florin Iordache a fost taxat inclusiv de unii colegi de partid.

Paul Stănescu, senator PSD: „Din păcate, cred că a greșit Iordache când l-a făcut, pentru că nu se face, nu suntem la stadion. Suntem totuși în Parlamentul României”.

Potrivit regulamentelor, senatorii și deputații sunt obligați să asigure prin atitudine, limbaj, conduită şi ţinută solemnitatea şedinţelor parlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite