Florin Iordache, la CSM: „Încetarea detaşării se face la cererea Ministerului ori a celor doi magistraţi”

3 februarie 2017, 09:35

CSM i-a retras de la MJ pe cei doi secretari de stat Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, locţiitorul ministrului Justiţiei„.

„Avem un regulament şi CSM este primul care trebuie să respecte regulamentul. Revocarea se poate face numai la cererea Ministerului, plus cei doi magistraţi. Această solicitare nu îşi are un temei juridic”, a declarat ministrul Justiţiei, după şedinţa CSM.

În ședința CSM de vineri s-a discutat despre solicitarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, de încetare a detaşării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima.

Anterior, la intrarea în sediul CSM, Florin Iordache a declarat că doreşte să transmită un semnal de stabilitate pentru sistemul judiciar din România.

„Este important un semnal de stabilitate pentru sistemul judiciar din România, inamovibilitatea judecătorilor și stabilitatea procurorilor, mă refer și la cea financiară, cât și la cea profesională, este foarte important. Acesta e semnalul pe care vin eu să-l transmit astăzi la CSM”, a declarat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Marius Ionuț Voineag, Procuror-șef Direcția Națională Anticorupție. Sursa foto: DNA

Emanuel Ungureanu (USR) a sesizat ANI cu privire la averea șefului DNA