Florin Cîțu: Nu aș vrea să intervin în controlul prețurilor pentru că după aceea dăm în altă problemă, penuria

Supermarket prețuri alimente
Supermarket prețuri alimente
1 aprilie 2020, 08:55

„Da, au crescut preţurile şi am sesizat-o şi atunci când plătim facturi pentru Unifarm sau când plătim pentru măşti şi echipamente care vin din străinătate. Şi acolo a crescut preţul. Şi acolo am întrebat dacă acest preţ este preţul de producţie, dacă vin prin intermediari. Încercăm să avem cât mai puţini intermediari. Ca principiu, vă daţi seama că nu aş vrea să intervin, ca liberal, în controlul preţurilor pentru că după aceea dăm în altă problemă, penuria. Dacă punem şi controlăm preţurile prea jos s-ar putea să nu mai avem nimic. Trebuie să ne uităm la situaţie. Şi aştept întâi, înainte de a lua o decizie, aşa cum am luat la utilităţi, aş vrea să văd şi raportul Consiliului Concurenţei„, a explicat Cîţu la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

El a precizat că autoritatea de concurenţă face o analiză pentru a spune dacă este o situaţie de cartel, sau au crescut preţurile la import.

„Am cerut o situaţie privind preţurile. Încă nu am o situaţie clară. Şi aici Consiliul Concurenţei trebuie să ne spună dacă sunt situaţii de cartel, de oligopol, în care se aranjează creşterea preţurilor, sau este doar o situaţie în care, nu spun, poate că aşa este, au crescut preţurile la import”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat luni că marfă este din abundenţă şi majoritatea preţurilor au revenit la valorile iniţiale, cu excepţia produselor din import.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite