Florin Cîțu, despre atitudinea șefului CFR Călători în cazul trenurilor blocate în câmp: Dacă lucra la Guvern, acum era acasă

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu
29 iulie 2021, 14:59

Premierul Florin Cîțu consideră că nu este normal ca șeful de la CFR Călători, Ovidiu Vizante, să spună că soluția este în altă parte în cazul trenurilor blocate în câmp timp de nouă ore. „Nu mi se pare normal ca într-o astfel de situație șeful de la CFR Călători să spună că soluția e în altă parte. Soluția e a celor care administrează”, a spus Cîțu. Ulterior, premierul a postat pe Facebook un mesaj în care scrie că ”dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat, la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru oamenii aflați în trenul Mangalia-Arad, rămas în câmp câteva ore, printre pasageri aflându-se și copii: „Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”.

”Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”, a pus directorul CFR.

Întrebat apoi de ce copiii nu au primit apă în tren, Vizante a răspuns: ”Vor primi când ajung la București”.

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30.

Furtunile care au măturat 17 județe și Bucurestiul au dat peste cap și circulația pe calea ferată. 10 trenuri au fost oprite pe traseu din cauza avariilor la sistemul de alimentare cu energie electrică. Iar garniturile care trebuie să ajungă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de sute de minute, un adevărat calvar pentru călători.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite