Florin Cîțu ar putea fi înlocuit de la șefia Senatului

2 mai 2022, 13:49

Mai mulți liberali au susținut în ultimele zile schimbarea lui Florin Cîțu din fruntea Senatului în urma declarațiilor care au fost făcute în legătură cu armele pe care România le-ar putea trimite Ucrainei. Nu sunt discuții oficiale, dar sunt mai mulți senatori PNL care și-ar dori ca Florin Cîțu să plece din fruntea Senatului și chiar să îi ia locul.

Potrivit informațiilor oficiale, Florin Cîțu ar trebui să rămână în această funcție până la sfârșitul sesiunii parlamentare pentru că aceasta a fost înțelegerea înaintea Congresului extraordinar, la care Nicolae Ciucă a fost ales lider al Partidului Național Liberal, și pentru că, până în acest moment, liderii PNL nu i-au găsit un înlocuitor.

Președintele Senatului a declarat că nu există motive pentru a fi înlocuit la conducerea instituției. El a negat că a spus că România urmează să trimită arme Ucrainei, ci că urmează să se analizeze legislația în acest sens. Florin Cîțu a spus că nu i s-au adus reproșuri în partid în legătură cu această afirmație.

Florin Cîțu aduce însă critici coaliției PNL-PSD-UDMR, despre care spune că este o soluție de compromis. A subliniat și faptul că, în Guvern, seunt adoptate mai ales legi inițiate de PSD.

La întrebarea adresată de un jurnalist în legătură cu reproșurile primite în partid legate de o eventuală schimbare din fruntea Senatului, Florin Cîțua răspuns: Nu, nu am primit, dar nu văd nicio legătură între cele două. Dar bineînțeles funcția de președinte al senatului este o funcție politică, mă aștept să fie o competiție pentru o funcție politică în PNL întotdeauna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite