Florin Cîțu: “Așa nu mai merge! Angajaților din administrație, Ministerul Sănătății, inspecțiile județene (…) le spun: ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!”

29 ianuarie 2021, 14:18

„Cred și o spun din nou că intervenția a fost eficientă, rapidă și, dacă nu ar fi fost așa, am fi avut o altfel de situație. Deci lucrurile au fost ținute sub control imediat. Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut simțită prezența și astăzi. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector – doar anul trecut au fost alocate aproape 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB – doar o foarte mică parte din acești bani au fost alocați investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90% din resurse, 95% din resurse doar pe salarii și sporuri. Este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții, pentru a evita astfel de tragedii în viitor”, a declarat șeful executivului.

O echipă complexă din Ministerul Sănătății va prezenta un raport cu concluzii finale și cu pașii pentru perioada următoare.

„S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, angajaților din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății le spun: ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă! Este momentul ca în România fiecare angajat din sectorul public să-și facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public”, a avertizat premierul Florin Cîțu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă