Florin Cîțu: Sunt dispus să continuăm dialogul. Am discutat cu președintele că singura soluție pentru România este această coaliție de dreapta

6 septembrie 2021, 18:29

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, referitor la tensiunile din coaliţie, că „trebuie să oprim declaraţiile şi să ne aşezăm la masa dialogului”: „Eu am spus că este trist să vedem partenerii de coaliţie alături de AUR, un partid extremist. Acum văd că partenerii de coaliţie vor să fie şi lângă PSD. Eu îmi aduc aminte că împreună am fost în stradă împotriva legilor justiţiei modificate de PSD. Cred că trebuie să oprim declaraţiile şi să ne aşezăm la masa dialogului, pentru că nu fac bine aceste declaraţii.”

În cursul zilei, Cîţu a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Soluţia este aceeaşi pe care am prezentat-o din primul moment – dialogul. Sunt dispus în continuare să continuăm dialogul. Eu consider că doar o coaliţie de dreapta poate conduce România astăzi, această coaliţie cu care am pornit la drum. Trebuie doar să ne aşezăm la masă şi să discutăm (…). Concluzia este aceeaşi pe care şi domnul preşedinte a spus-o în acest weekend, pe care am spus-o şi eu – singura soluţie pentru România o reprezintă o coaliţie de dreapta, această coaliţie de dreapta”, a afirmat prim-ministrul, care participă luni seara la un eveniment la Templul Coral din Capitală, cu prilejul sărbătorii Roş Haşana – Anul Nou evreiesc.

Declarații Florin Cîțu:

  • Soluția este aceeași prezentată din primul moment: dialogul
  • Sunt dispus să continuăm dialogul, eu consider că doar o coaliție de dreapta poate conduce România azi.
  • Despre o eventuală demisie în bloc a miniștrilor USR PLUS: Nu pot să comentez, decizia este unilaterală.
  • Nu suntem acolo, putem avea o coaliție de dreapta care să conducă România.
  • Am spus că este trist să vedem partenerii de coaliție alături de AUR, partid extremist
  • Acum văd că vor să fie alături de PSD.
  • Eu cred că trebuie să oprim declarațiile și să ne așezăm la masa dialogului, nu fac bine aceste declarații.
  • Despre discuția cu Klaus Iohannis la Cotroceni: Am discutat despre situația la zi, concluzia este aceeași: singura soluție pentru România este o coaliție de dreapta, această coaliție de dreapta.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite