Florin Cîțu: Analizăm impunerea certificatului verde pentru toate activitățile. Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei sau a județului Ilfov

14 octombrie 2021, 12:44

”Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătății ar fi acela de a impune certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România. La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim în continuare să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a afirmat  premierul interimar.

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, Cîțu a spus că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut: „În acest moment nu luăm în calcul o astfel de măsură. Și anul trecut a fost această discuție despre carantinarea Bucureștiului și nu a funcționat. Dar, ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului.”

Premierul interimar a precizat că doreşte ca măsura privind certificatul verde să fie introdusă cât mai rapid şi să fie aplicată şi în hipermarketuri.

„Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru”, a mai spus Cîţu.

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, joi, în Bucureşti, la 15,42 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică București, iar în şase localităţi din Ilfov depăşeşte,  20 la mia de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite