Florin Barbu, românul ai cărui copii au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie, este în greva foamei

17 iulie 2017, 20:44

Disperat, Florin Barbu bea doar ceai și apă de 30 de zile,  Şi stă în faţa ambasadei Marii Britanii din Bucureşti în speranţa că autoritatile române vor pune mai multă presiune pe oficialii din Marea Britanie pentru a-şi recupera copiii dați în adopție unui cuplu de homosexuali. Bărbatul se luptă de 3 ani să își aducă fata și băiatul în România.

(w500) Florin Bar

Părinţii români au fost decăzuți din drepturi după ce au divorțat, iar autorităţile din Marea Britanie unde se aflau au considera că nu îşi mai pot creşte copiii. Florin Barbu a ales să facă greva foamei ca ultimă soluţie.

Petiţiile românului au ajuns şi la CEDO. Cererea a fost însă respinsă pentru că ar fi fost trimisă prea târziu. Deciziile defavorabile din Marea Britanie rămân definitive, așa că, legal, copiii nu îi mai aparțin.

(w500) Copii adop

Într-un răspuns oficial transmis familiei, ministerul Afacerilor Externe spune că toate încercările de soluționare și repatriere a copiilor s-au soldat până acum cu eșec. Însă, atât ambasada României în Marea Britanie, cât și ministerul caută noi soluții pentru rezolvarea acestui caz.

În urmă cu doar câteva zile, Stelian Dina, un alt român stabilit în Norvegia, și-a pierdut definitiv copilul în vârstă de 10 ani. Instanța de acolo a decis respingerea apelului împotriva deciziei de a i se lua băiatul, și de a fi dat spre adopție.

Mulți români din diaspora au protestat în stradă, în fața ambasadelor, pentru a a-i susține pe părinţii cărora le-au fost luaţi copiii de autorităţile străine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite