Florian Coldea, pentru a doua oară în fața Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI: Procoalele au respectat legea

5 aprilie 2018, 11:28

Coldea afirmă că aceste Protocoale reprezintă o practică atât în Europa, cât și în lume, iar lipsa lor împiedică SRI să îşi îndeplinească misiunea de apărare a securității naționale.

El a lansat și un avertisment voalat pentru cei care continuă să atace Serviciul.

De cealată parte, președintele comisiei, Claudiu Manda, a anunțat că în Germania nu există astfel de protocoale. Iar în privința mandatelor de interceptare și a acțiunilor SRI, acesta a explicat că între terorism și infracțiuni precum corupția, nu era nicio diferență.

Chiar şi şefii SRI au fost interceptati, pentru că printre cunoscuții lor se aflau persoane vizate de astfel de cercetări.

__________________________

După o discuție informală, premergătoare cu președintele comisiei parlamentare, Florian Coldea a intrat la audieri, a transmis Marius Vulpe de la Palatul Parlamentului pentru Ediție specială.

Această a doua rundă de audieri ar putea să se desfășoare pe tipicul celei de acum 3 săptămâni. Opt ore a durat atunci ședința, în cadrul căreia Coldea a susținut că a răspuns proactiv tuturor întrebărilor și curiozităților membrilor comisiei.

Coldea, la Comisia SRI: Mă pot referi doar la statul vertical pe care l-am servit, puternic și protectiv, în slujba României

Florian Coldea a anunțat la prima audiere că își rezervă dreptul de a veni cu noi detalii despre mai multe probleme ridicate în spațiul public în ultima perioadă – de la relația sa și a serviciului cu diferite instituții în baza unor protocoale de colaborare, până la relațiile mai puțin instituționale cu diverși politicieni.

Data trecută, Coldea a evitat să dea detalii cu privire la circumstanțele așa-numitei „vizite” în sufrageria fostului ministru Gabriel Oprea. În schimb, a dat detalii despre protocolul semnat și parafat cu ANI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite