Florian Bodog, certat de premierul Tudose din cauza vaccinului antigripal. Serul va fi disponibil la sfârșitul lunii octombrie

21 septembrie 2017, 13:54

Demararea târzie a procedurilor pentru achiziţia de ser antigripal l-a suparat pe premierul Mihai Tudose care l-a apostrofat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la începutul şedinţei de Guvern. Mihai Tudose a cerut sancționarea funcționarilor care s-au ocupat de procedurile de achiziție și l-a pus în încurcătură pe ministrul Sănătății întrebându-l detalii despre vaccinul antigripal.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Vaccinurile antigripale sunt în procedură de achiziție.

Prim-ministrul, Mihai Tudose: Cu câte tulpini, domnule ministru? Că am înțeles că sunt niște vaccinuri cu trei tulpini și unele cu patru tulpini.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Este vaccinul care a fost recomandat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Prim-ministrul, Mihai Tudose: Și câte tulpini are acesta?

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Cred că trei tulpini. Este în procedură de achiziție pentru persoanele care se găsesc internate în spital va fi prima tranșă de vaccinuri – la sfârșitul acestei luni. (…) vaccinarea cu antigripal începe la mijlocul, la sfârșitul lunii octombrie. Așa este recomandarea venită de la OMS.

Prim-ministrul, Mihai Tudose: Si noi până la sfârșitul lunii avem vaccinul antigripal.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Doar pentru persoanele aflate la risc. Celelalte urmează ca la sfârșitul lunii octombrie să se încheie procedura. (…) Am trimis Corpul de control la Direcția de Sănătate Publică pentru a verifica care a fost motivul și cine este răspunzător și voi lua măsuri.

Prim-ministrul, Mihai Tudose: Nu vreți controlul să vină după ce oamenii ăia nu mai lucrează la noi? Că eu cred că din martie puteau să-și dea seama că vine octombrie.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Sunt funcționari publici

Prim-ministrul, Mihai Tudose: Hai să ne dea în judecată. Hai să ne asumăm și lucrul acesta domnule ministru. Nu se poate ca din din cauza la doi funcționari care încep procedura în septembrie pentru octombrie să sufere o țară, nu se poate așa ceva. Domnule ministru Bodog, chiar nu se poate așa ceva. În fiecare an jucăm în același film, cu manualele și cu vaccinurile – începe licitația în ziua în care trebuie distribuția. De ce? Ca să o facem pe urgență, ca să ia altcineva… Păi de câte ori trebuie să o pățim? E funcționar public, dar… Aveți o mulțime de departamente în minister, poate e funcționar public la lifturi, nu la achiziții… Și poate faceți și o sesizare la organele competente”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite