Catolicii sărbătoresc Floriile. Tradiţionala procesiune, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti, transmisă online

5 aprilie 2020, 13:56

Așa celebrau, anul trecut, credincioșii catolici, sărbătoarea Floriilor. Anul acesta tradiţionala procesiune organizată de Arhiepiscopia Româno-Catolică din Bucureşti nu a mai avut loc, însă toate slujbele au fost transmise în direct, pe internet.

Și în bisericile româno catolice din Neamț au răsunat rugăciuni care au rememorat intrarea lui Isus în Ierusalim, iar preoții au sfințit, că în fiecare an, buchete de flori.  Accesul oamenilor în biserica a fost interzis, iar preoții au săvârșit slujbele doar cu câteva ajutoare.

Dacă în alți ani, de Floriile catolice, străzile Timișoarei erau un adevărat furnicar, anul acesta oamenii au respectat restricțiile și au rămas în case.

Însă pentru că distanță fizică nu trebuie să însemne și depărtare sufletească, preoții timișoreni au oficiat slujbe pe care le-au transmis pe internet .

Câțiva credincioși au ținut totuși să vină până la biserica.

O premieră s-a înregistrat anul acesta și la Vatican unde,  pentru prima oară în istorie, Papa a ținut slujba de Florii fără public, în biserica Sfântul Petru.

Milioane de credincioși din întreagă lume au urmărit  slujba pe internet și s-au rugat împreună cu Suveranul Pontif pentru familiile greu încercate și pentru cei răpuși de pandemie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite