Flashmob al șevaletelor în culori de toamnă, simultan în Galați și Republica Moldova. Zeci de oameni și-au demonstrat talentul de pictori

Flashmob pe muzică clasică la Galaţi, dar nu cu dansatori ci cu pictori. 50 de artişti de toate vârstele, cursanţi ai Şcolii de Arte și-au scos şevaletele în Grădina Publică pentru a picta împreună Toamna. Acțiunea s-a petrecut simultan la Galaţi şi în Hâncești, Republica Moldova,  iar cele mai frumoase creaţii, dincoace și de dincolo de Prut, vor fi schimbate între Centrele culturale din cele 2 orașe.

23 Octombrie 2022, 11:57 (actualizat 23 Octombrie 2022, 12:16) Știrile TVR |

Peneluri, cuțite de pictat și bureței, au fost folosite de către artiști pentru a reda cât mai fidel culorile naturii în acest anotimp.

De la începători până la experți în arta picturii, toți s-au bucurat de acțiunea care a avut loc în Grădina Publică, unde au avut parte de vreme frumoasă și peisaje superbe.

Cele mai frumoase zece opere de artă realizate de pictorii gălățeni vor fi expuse la Hîncești, iar cele mai frumoase zece picturi realizate de artiștii moldoveni vor fi expuse la Centrul Cultural Dunărea de Jos.

Obiectivul final al acțiunii este construirea unei săli moderne de spectacole pentru Centrul Cultural din Galați, iar pentru partenerii din Republica Moldova - să restaureze o veche moară cu aburi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI