Flash-ul la volan, un obicei controversat. Poliția Română îi îndeamnă pe șoferi să renunțe la acest obicei

7 noiembrie 2018, 18:50

În practica zilnică, pe șoselele României, faza lungă acționată intermitent avertizează șoferii care circulă din sens opus că urmează un radar. Este un semn de solidaritate între conducătorii auto.

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să renunțe la acest obicei. Și au și argumente.

Dacă într-una din acele maşini este un urmărit naţional sau internaţional şi ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliţie, nu mai este oprit şi reţinut? Te-ai gândit la asta? Probabil că nu„, au scris polițiștii de la Rutieră pe Facebook.

Replicile șoferilor nu au întârziat. Mulți le-au explicat că flashul este o tradiție în cultura automobilistică din România. Și chiar valorează sute de lei, echivalentul amenzii pentru depășirea vitezei legale.

Și profesioniștii volanului cred că există situații în trafic când flash-urile sunt binevenite, atunci când semnalizează o căruță, animale sau un camion staționat în zone fără vizibilitate.

România este campioana ultimilor ani în Europa la numărul accidentelor rutiere, iar multe se produc din cauza vitezei excesive, arată statisticile oficiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă