Fiul lui Pablo Escobar deplânge glorificarea „narco-culturii”

Fiul fostului baron al drogurilor Pablo Escobar / captura Facebook
Fiul fostului baron al drogurilor Pablo Escobar / captura Facebook
13 ianuarie 2023, 08:25

Invitat de municipalitatea din Santiago de Chile la un Consiliu pentru transparenţă, Sebastian Marroquin a criticat ferm „narco-cultura” pe care o promovează, în opinia sa, media şi seriale precum „Escobar, baronul răului”.

„Astăzi, la 30 de ani de la moartea sa, Pablo Escobar generează mai multe informaţii decât în timpul vieţii sale”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă în capitala chiliană.

El a deplâns glorificarea activităţii criminale şi a personajului lui Pablo Escobar, afirmând că în prezent „mulţi tineri îmi scriu spunând: am văzut filmul, am văzut serialul şi vreau să fiu ca tatăl tău”.

Sebastian Marroquin, născut Juan Pablo Escobar, a adoptat această identitate la vârsta de 16 ani, când el şi familia sa s-au refugiat la Buenos Aires după moartea lui Pablo Escobar, liderul cartelului din Medellin ucis de forţele de securitate columbiene în 1993, amintește Agerpres.

„Tatăl meu nu ar trebui să fie prezentat ca o poveste de succes, pentru că nu a ajuns niciodată să se bucure de nimic. Mă simt mult mai bogat decât tatăl meu, deoarece sunt un om liber”, a spus el, adăugând că în prezent este prieten cu majoritatea copiilor traficanţilor de droguri care erau duşmanii tatălui său şi le-a cerut iertare sutelor de victime ale acestuia.

Întrebat cum crede el că se poate pune capăt traficului de droguri şi violenţelor pe care le generează, Sebastian Marroquin s-a declarat favorabil legalizării consumului de droguri, deoarece „toată maşina prohibiţiei a generat acest context”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite