Fiul disidentului Gheorghe Ursu, despre cei judecaţi în dosarul tatălui său: Nu s-a văzut nicio remuşcare, nicio umbră de regret

24 februarie 2017, 23:02

A fost greu, a fost lung, dar mă aşteptam să înceapă procesul, era timpul. Credeam că se vor mişca ceva mai repede, dar au fost ceva impedimente, a declarat  Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu,  la Ora de Ştiri.

Andrei Ursu a afirmat că nu s-a văzut niciun moment de remuşcare, nicio umbră de regret în atitudinea celor judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Există cel puţin la fel de multe probe la dosar şi împotriva lui Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii, a mai spus Andrei Ursu.

E pentru prima oară când ofiţeri ai fostei Securităţi sunt judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. Procurorii militari spun că Marin Pârvulescu şi Vasile Hodiş au exercitat acţiuni represive şi sistematice, care au dus la violenţe fizice şi psihice asupra inginerului Gheorghe Ursu, iar astfel i-au încălcat dreptul la viaţă.

Fostul şef al Securităţii, Tudor Postelnicu, e şi el inculpat pentru complicitate la aceste infracţiuni. Inginerul Gheorghe Ursu a fost anchetat, torturat şi în final ucis, în 1985, pentru curajul său de a critica regimul Ceauşescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă