Fiscul vrea ca fiecare contribuabil să aibă e-mail

24 iulie 2017, 21:17

Dacă proiectul Fiscului va fi adoptat, toţi contribuabilii ar putea fi obligaţi să depună declaraţiile fiscale prin intermediul Spaţiului Virtual Privat, care presupune automat o conexiune la internet şi o adresă de email.

În mediul rural, însă, unde populaţia este îmbătrânită, iar abonamentele la internet sunt rare, pare misiune imposibilă.

La rândul său, Fiscul va avea de gestionat o cantitate imensă de informaţii. Chiar fostul şef al ANAF recunoştea recent că sistemul informatic este la pământ, iar proiectul de dezvoltare început cu Banca Mondială nu a avut efecte.

Recent, sistemul informatic al Fiscului a cedat de mai multe ori. Oficialii instituţiei spun, însă, că incidentele nu au dus la pierderea datelor contribuabililor.

„Având în vedere cele de mai sus, prin prezentul proiect de ordin, se propune introducerea obligaţiei depunerii prin intermediul internetului, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a principalelor declaraţii fiscale, de către toate categoriile de contribuabili.” (Sursa: proiect de ordin ANAF).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite