Firmele de taxi cer modificarea legii taximetriei, pentru a elimina concurența

5 februarie 2019, 11:03

Patronii firmelor de taxi i-au cerut ministrului interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, să modifice Legea taximetriei astfel încât șoferii care fac transport de persoane fără autorizație să fie amendați, la fiecare cursă.

În prezent, legea prevede sancțiuni  între 1000 și 5000 de lei numai dacă fapta a fost săvârșită în „mod repetat”.

În replică, contactați de Știrile TVR, reprezentații companiilor care angajează șoferi particulari spun că serviciul este fiscalizat.

Reprezentații Ministerului Transporturilor au declarat că vor continua discuțiile cu patronii firmelor de taxi săptămâna viitoare.

Taximetriștii au anunțat deja că vor relua protestele dacă nu ajung la un consens cu autoritățile.

UPDATE Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, la ieșirea de la negocieri: „Peste 140.000 nu fac taximetrie legală, fac transport de persoane. Sunt și microbuze, de 7+1 locuri, care merg înaintea curselor cu transport regulat cu 5-10 minute și iau clienții și pleacă mai departe. Datorită acestei sintagme „în mod repetat”, nu pățesc nimic. Sunt prinși și lăsați ca un infractor de rând – mai pleacă, că trebuie să te mai prind de câteva ori. Nu-i corect!”.

UPDATE Managerii companiilor de taxi se întâlnesc la această oră cu ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a transmis Cătălin Deacu. Ei au pregătit un memoriu în care cer în primul rând modificarea Legii taximetriei, astfel încât șoferii care practică această meserie fără autorizație să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei. În forma actuală, legea permite polițiștilor să aplice aceste amenzi, însă numai dacă „fapta a fost săvârșită în mod repetat”. Managerii companiilor de taxi cer eliminarea sintagmei „în mod repetat” pentru că, spun ei, creează confuzie și fac ca legea să fie „aproape imposibil de aplicat”. Este prima întâlnire care are loc după protestele de luna trecută ale șoferilor de taxi din București, proteste cauzate tocmai de această nemulțumire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite