Firmele ar putea fi obligate să plătească asigurări de răspundere profesională. În caz contrar, riscă să fie dizolvate de Registrul Comerțului

Oamenii de afaceri vor fi puși la noi cheltuieli: de data aceasta e vorba de o asigurare de răspundere profesională, pe care ar putea fi obligați s-o plătească anual. Asigurarea va acoperi eventuale cheltuieli legate de insolvență. În caz contrar, firmele riscă să fie dizolvate de Registrul Comerțului. E un abuz - spun reprezentanții mediului de afaceri.

13 Mai 2019, 21:03 Știrile TVR |
Firmele, obligate să plătească asigurări
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Florin Ciocea este antreprenor și anul trecut a deschis un centru de fiziokinetoterapie în București cu bani obținuți prin programul guvernamental Start-up Nation. Vestea că ar putea fi obligat să plătească o poliță de asigurare de răspundere profesională îi dă peste cap socotelile.

Toți patronii ar putea fi obligați să dețină asigurări anuale, care să acopere, cel puțin, cheltuielile cu procedurile de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară.

În caz contrar, firmele lor vor risca să fie dizolvate de Registrul Comerțului. Ministerul Justiției a pregătit un proiect de lege care conține și aceste prevederi.

Întreprinzătorii acuză însă lipsa unui studiu de impact.

Reprezentanții Registrului Comerțului au precizat pentru Știrile TVR că inițiativa va fi analizată împreună cu reprezentații mediului de afaceri. Între timp, asiguratorii au deja oferte.

Asigurările de răspundere profesională devin obligatorii după 6 luni de la intrarea în vigoare a prevederilor.

Din 2014 există un Fond de lichidare, înființat printr-o altă lege, care acoperă riscurile în caz de insolvență. Acesta este finanțat din bugetul Ministerului Justiției și din sumele recuperate de la firmele cu probleme.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 35°C
IASI 36°C 35°C
CLUJ 36°C 36°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 36°C 35°C
BRASOV 33°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI