Firea: Intervenția echipajelor de deszăpezire a fost dificilă. Nu am primit nicio solicitare pentru copii care ar fi rămas singuri acasă

23 martie 2018, 08:59

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei

S-a intervenit toată noaptea, echipele noastre s-au aflat în toate cele șase sectoare ale Capitalei, intervenția a fost însă destul de dificilă, deoarece a nins viscolit. Ceea ce se degaja, se redepozita și trebuia o nouă intervenție, a spus Gabriela Firea.

500 de persoane fără adăpost au fost instituționalizate. Sunt cam 2o de persoane care refuză să meargă în centrele amenajate de primărie, dar sunt sprijinite cu pături și alimente calde, a anunțat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a mai spus că la numărul de telefon pus la dispoziție de Primăria Capitalei  pentru părinții care nu au cu cine să lase copiii pe parcursul zilei de azi, nu a fost primit niciun apel.

Gabriela Băncilă, directorul ANM, a anunțat în cadrul Comandamentului de iarnă de vineri că, pe parcursul zilei,  municipiul București se va menține sub incidența Codului Portocaliu până la ora 15.00. La periferie  vântului se manifesta cu intensitate mai mare iar vizibilitatea este mai scăzută. Spre seară atât ninsoarea cât și intensitatea vântului se vor diminua.

Zăpada nu a încetat să cadă toată noaptea, iar după ora 6.oo, ninsoarea s-a întețit și s-a așternut în strat consistent.

Toate școlile sunt închise în București și zece județe din sudul țării. De luni, programul de şcoală ar trebui să reintre în normal. Si multi elevi vor participa la programul „Şcoala Altfel”. Urmează apoi vacanţa de Paşte. La București, solicitările au fost extrem de puţine în centrele deschise pentru cei care nu ar fi avut cu cine să-şi lase copilul.

Prima ninsoare serioasă de anul acesta a blocat traficul în Capitală. Drumarii au acționat cu autospeciale și au împrăștiat material antiderapant pe drumurile principale. Străzile secundare au rămas ale nimănui și le-au creat probleme bucureștenilor grăbiți. Nici pentru pietoni nu a fost ușor. Unii dintre ei au fost „îngropați” la propriu în zăpadă chiar de utilajele de deszăpezire. Alții au făcut slalom printre mașini pentru că trotuarele erau sub nămeți.

Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată, vineri dimineaţa, după ce un tramvai s-a defectat la Piaţa Presei şi a blocat pe ambele sensuri linia. „La capăt de linie Piaţa Presei un tramvai defect, cu salvare ruptă, blochează pe ambele sensuri linia 41”, se arată într-o postare a RATB, pe Twitter. După ce tramvaiul defect a fost retras, circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost reluată.

Potrivit Primăriei Capitalei, traficul se desfăşoară vineri în București în condiții normale de iarnă, arterele principale fiind curățate în proporție de 30%-40%.

În condiţii de ninsoare abundentă şi viscol toate utilajele acţionează acum în baterie, prin pluguire, însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale, pe arterele principale, pentru ca acestea să rămână practicabile şi să nu apară probleme deosebite în trafic. Pe parcursul nopţii operatorii au acţionat pentru împrăştierea de material antiderapant şi pluguire în zona rampelor, pantelor, podurilor, staţiilor RATB şi a arterelor din urgenţa I şi urgenţa II. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 30%-40%, iar pe cele secundare s-a acţionat pentru pluguire, acestea fiind practicabile’, a precizat PMB.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ninsoare. Circulație rutieră în condiții de iarnă

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din 12 judeţe

Accident grav în apropiere de Bran. Un tânăr a murit

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării