Finlanda suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca. Suedia, Danemarca și Norvegia nu se grăbesc să reia vaccinarea cu acest ser. Șefi de guvern la rând pentru imunizare

19 martie 2021, 21:54

În Franța, Înalta autoritate pentru sănătate a dat undă verde vaccinului AstraZeneca, însă doar pentru persoanele de peste 55 de ani.

Pentru a da un exemplu și a-i convinge pe francezi că AstraZeneca nu ridică niciun fel de probleme, premierul francez, Jean Castex, s-a vaccinat cu acest tip de ser.

Și premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că se vaccinează cu AstraZeneca.

Germania a reluat, de asemenea, imunizarea anti-COVID cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană, care a anunțat că vaccinul e sigur și eficient.

Și Bulgaria a reluat campania de vaccinare după verdictul Agenției Europene pentru Medicamente.

Există și excepții la nivel european în privința reluării vaccinării cu serul de la AstraZeneca. Suedia a anunțat că are nevoie de mai mult timp de gândire.

Johan Carlson, director Agenţia de sănătate publică, Suedia: „Agenţia Europeană a Medicamentului nu ne dă verde sau roşu, nu despre asta e vorba. Ei au prezentat o documentaţie amplă şi vrem să o analizăm în tihnă, calm, şi să vedem punctul lor de vedere în legătură cu anumite chestiuni„.

Nici Danemarca și Norvegia nu se grăbesc să reia vaccinarea, iar Finlanda a anunțat că suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca după ce au fost raportate două cazuri de cheaguri de sânge post-vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă