Finlanda are o armată la standarde NATO

Finlanda nu este încă membră cu drepturi depline în NATO, dar are o armată pregătită și perfect compatibilă cu aliații. Recent, o unitate a pușcașilor marini americani a stat câteva luni în mica țară nordică. Americanii s-au antrenat cu o brigadă finlandeză pentru operațiuni amfibii și au participat la unul dintre cele mai mari exerciții militare din zonă.

26 Ianuarie 2023, 21:07 Știrile TVR |

Pușcașii marini americani au stat trei luni în Finlanda. Ei au lucrat zi de zi cu militarii finlandezi, iar americanii au asigurat sprijin logistic unității finlandeze.

„La nivel personal, dar şi profesional, a fost o mare plăcere să lucrăm cu finlandezii. Sigur, fiecare are propriul stil de muncă. Au mai fost şi fricţiuni pe ici pe colo, dar per total a ieşit foarte bine. Sunt oameni fantastici cu care e o plăcere să lucrezi şi aș vrea să mai fac asta", a declarat Michael Roeske, comandant de companie, Pușcașii Marini Americani.

La exercițiile cu americanii au participat în permanență militari în termen ai Forțelor navale Finlandeze.

În fiecare an, marina pregătește intre 2.300 și 4.300 de oameni. În caz de nevoie, Forțele navale finlandeze pot mobiliza peste 30.000 de oameni.

Finlanda este de multă vreme parteneră a NATO. După ce Rusia a atacat Ucraina, țara a cerut oficial să facă parte din cea mai mare și mai puternică alianță politico-militară.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI