Financial Times: Apărarea antiaeriană a Ucrainei ar fi putut lansa racheta care a căzut în Polonia

Racheta căzută în Polonia ar fi fost lansată de forțele ucrainene pentru a intercepta o altă rachetă rusească
Racheta căzută în Polonia ar fi fost lansată de forțele ucrainene pentru a intercepta o altă rachetă rusească
16 noiembrie 2022, 11:41

Primele investigaţii sugerează că racheta ar fi putut fi lansată de sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei împotriva unei rachete ruse înainte de a cădea în Polonia, menţionează FT, care citează surse familiarizate cu aceste conversaţii.

Investigaţiile cu privire la cele întâmplate sunt încă în curs şi nu s-a ajuns deocamdată la nicio concluzie, adaugă FT.

Polonia a convocat o reuniune de urgenţă cu aliaţii săi din NATO după ce Varşovia a anunţat că a fost vorba despre un atac cu o ”rachetă de fabricaţie rusă” în satul Przewodow, aflat la graniţa cu Ucraina.

În fotografiile publicate pe reţelele sociale se putea observa un utilaj agricol distrus, lângă un crater de mari dimensiuni, în timp ce presa locală a relatat că victimele erau muncitori agricoli.

După reuniunea de urgenţă, preşedintele american Joe Biden a declarat că există ”informaţii preliminare care pun sub semnul întrebării” varianta conform căreia racheta a fost lansată din Rusia.

”După traiectorie, este puţin probabil ca racheta să fi fost lansată din Rusia, dar vom vedea”, le-a spus Biden jurnaliştilor.

Dacă se va stabili că racheta a fost lansată de Rusia, atunci acesta ar fi primul atac împotriva unui stat NATO de la lansarea de către Moscova a invaziei asupra Ucrainei, la 24 februarie, aminteşte EFE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite