Finala Cupei României la rugby va fi amânată. Sportivii de la CSM Ştiinţa Baia Mare vor sta în carantină la întoarcerea din Africa de Sud, din cauza apariţiei variantei Omicron

Rugby
Rugby
29 noiembrie 2021, 15:18

Decizia va fi luată în cadrul unei şedinţe a Biroului Federal al FRR, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

„Finala Cupei României va trebui amânată pentru că băimărenii încă nu s-au întors şi vor fi nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în ţară. Vom lua o decizie în Biroul Federal de joi”, a afirmat Petrache.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook că sportivii români blocaţi în Africa de Sud vor pleca marţi spre ţară cu o aeronavă special trimisă de la Bucureşti pentru repatrierea lor.

Campioana României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare, a fost blocată în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron.

”Zimbrii”, aflaţi de două săptămâni în Africa de Sud, la puternicul turneu de rugby ‘Toyota Challenge Cup’, la Bloemfontein, ar fi trebuit să se întoarcă în ţară în cursul dimineţii de sâmbătă, pe ruta Johannesburg – Doha – Otopeni. Din cauza situaţiei pandemice grave apărute pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceştia în ţară a fost anulată. Deşi testaţi PCR negativ, toţi membrii delegaţiei băimărene au fost nevoiţi să se cazeze pentru încă cel puţin 24 de ore la hotelul din Bloemfontein.

Ulterior, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat că o aeronavă din cadrul companiei Tarom se va deplasa spre Pretoria (capitala administrativă a Africii de Sud), aflată la o distanţă de 423 de km de Bloemfontein, de unde îi va prelua pe cei 31 de membrii ai delegaţiei băimărene, acestora alăturându-se şi alţi cinci cetăţeni români blocaţi pe continentul african. Ca urmare a activării mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, aeronava Tarom va putea prelua şi alţi circa 50-55 de cetăţeni ai statelor din Uniunea Europeană ce au solicitat repatrierea de pe continentul african, precizează pagina de Facebook a clubului băimărean.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă