Filmul „Touch me not” intră în cinematografele din România la un an după ce a câștigat Ursul de Aur

15 martie 2019, 17:49

Touch me not e conceput ca un amestec de documentar și ficțiune, ca o experiență terapeutică pentru personaje, dar și pentru spectatori. Vorbește despre intimitate, despre relația cu corpul nostru, despre cum e să-ți asumi diferențele dincolo de convenții sociale și alte presiuni. Regizoarea a așteptat un an de zile ca să lanseze filmul în România. Proiecțiie sunt însoțite de o serie de dezbateri.

Într-un spațiu generic, nelocalizat, în cadre cu mult alb, liniștitoare sau aseptice, se mișcă personajele filmului, aflate într-o căutare de sine. Îi vedem pe Laura, care nu suportă să fie atinsă, pe Hana, o persoana transgender, pe Christian care suferă de atrofie musculară spinală. Are membrele deformate, cu toate acestea a învățat să-și accepte corpul, are o soție, pe Grit. Filmul aduce spectatorul în zone inconfortabile, care culminează cu secvențe într-un sex club.

Doi dintre actorii filmului au venit la București să discute cu publicul – britanica Laura Benson și transgenderul Hanna Hofmann.

Conversațiile personajelor iau forma unor ședinte de terapie. Regizoarea însăși se implică și ajunge în fața camerei, ca să arate că nu e un simplu observator și ca să invite spectatorul la autoreflecție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite