Filmul „The Power of the Dog”, în fruntea nominalizărilor la premiile Oscar din 2022

8 februarie 2022, 16:25

Succesul nu e doar la categoria cel mai bun film. Pelicula i-ar putea aduce lui Benedict Cumberbatch Oscarul pentru cel mai bun actor. Dar are concurență serioasă.

Will Smith a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor pentru prestația din King Richard – Regele Richard – Crescând Campioni. Will Smith e intransigentul tată și antrenorul surorilor Venus și Serena Williams, care au ajuns să scrie istorie în tenis.

Nominalizările la categoria cea mai bună actriță în rol principal: Jessica Chastain, „Ochii lui Tammy Faye”, Olivia Colman, „Fiica ascunsă”, Penelope Cruz, „Mame paralele”, Nicole Kidman, „Being the Ricardos” Kristen Stewart, „Spencer”.

Preferata multor critici este Olivia Colman pentru intensitatea rolului din “Fiica pierdută”. Olivia Colman, o profesoară aflată în vacanță face o obsesie pentru o mămică și fiica ei și retrăiește, plină de frământări, propria maternitate.

La categoria Cel mai bun film, ”The Power of the Dog”, în regia lui Jane Campion, concurează cu peliculele „Belfast”, „‘Coda”, „Don’t Look Up”, „Drive My Car”, „Dune”, „King Richard”, „Licorice Pizza”, „Nightmare Alley” şi „West Side Story”.

O înfruntare a greilor va fi și la categoria cel mai bun regizor: concurează Steven Spielberg, Kenneth Branagh, Ryusuke Hamaguchi și Jane Campion, care a semnat regia peliculei “În ghearele câinilor”.

Nominalizările pentru cele 23 de categorii de trofee care vor fi atribuite la gala de decernare a premiilor Oscar din 2022 au fost anunţate marţi, prin intermediul unui streaming video, de actorii americani Leslie Jordan şi Tracee Ellis Ross.

Cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie la Dolby Theatre din Hollywood. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite