CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES

Filmul atacului terorist de la Bruxelles. Autorul avea simpatii islamiste

Autorul atacului de ieri seară de la Gara centrală din Bruxelles nu se afla în bazele de date cu indivizi radicalizaţi ale autorităţilor. Dar poliţia a descoperit după ce i-a percheziţionat locuinţa că avea simpatii islamiste şi acasă ţinea materiale explozive. Amănunte în corespondenţa de la Lucian Pîrvoiu.

21 Iunie 2017, 22:30 (actualizat 21 Iunie 2017, 22:52) |

Oussama Zariouh, belgian de origine marocană, a intrat ieri, la ora 20.39, în holul central al gării din Bruxelles, unde a detonat o valiză 5 minute mai târziu, în dreptul unui grup de călători.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Individul a coborât apoi pe peron, în urmărirea unui angajat al căilor ferate.

Eric Van Der Sypt, procuror federal: "În acest timp, geanta a explodat a doua oară, de această dată mai intens. Bagajul conţinea cuie şi recipiente metalice cu gaz".

Lucian Pîrvoiu, corespondent TVR la Bruxelles: "După această a doua exlozie, individul a revenit în holul central şi s-a precipitat către un militar, strigând 'Allahu Akbar'. Soldatul a deschis focul asupra atacatorului, care a murit pe loc".

Cercetările ulterioare au relevat că individul nu era înarmat şi nu purta centură cu explozibili.

Premierul belgian Charles Michel a convocat Consiliul naţional de securitate pentru a evalua situaţia. El s-a arătat mulţumit de forța de reacţie a armatei.

Charles Michel, premierul Belgiei: "Vreau să adresez mulţumiri speciale militarilor care au intervenit şi reacţionat într-un mod calm şi profesionist când au fost confruntaţi cu o asemenea situaţie foarte periculoasă".

În acelaşi timp, premierul belgian a făcut apel la populaţie să continue să trăiască normal, fără a fi intimidată de terorişti.

Gradul de alertă rămâne 3 pe o scală de la 1 la 4. Gradul 3 reprezintă o ameninţare posibilă şi probabilă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI