Filme despre frică la Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului - One World Romania

A început Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului. "One World Romania" este iniţiat şi condus de regizorul Alexandru Solomon. Cea de-a 10-a ediție ia pulsul lumii în care trăim şi are ca temă "frica".

14 Martie 2017, 18:36 (actualizat 14 Martie 2017, 18:39) |
Filme despre frică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Frica a inspirat şi un performance al coregrafului Cosmin Manolescu în deschiderea festivalului "One World România".

Documentarele selecţionate vorbesc despre tot felul de frici - cele induse de politicieni, cele personale sau fricile legate de disfuncţionalităţile sistemului de sănătate.

Alexandru Solomon: "Filmul documentar la nivel internaţional şi la noi arată din ce în ce mai vioi şi mai puternic, într-adevăr, încearcă să se adapteze schimbărilor care ţin de online şi de piaţa asta de filme. E, practic, cred, genul care absoarbe cel mai uşor toate influenţele care vin şi dinspre teatru şi dinspre cinema, şi dinspre jurnalism şi antropologie. Şi cred că de asta e şi cel mai viu".

În secţiunea "România în mişcare" figurează şi un film despre o echipă de fotbal atipică, din divizia a cincea: Frăţia.

Cu un antrenor de culoare, un portar născut cu o singură mâna, mai mulţi jucători de etnie romă, echipa funcţionează fără vreo discriminare. Rasa, etnia, dizabilitatea sau vârsta sunt detalii irelevante pentru selecţia în club.

Cătălin Fărcaş, regizor: "Antrenorul este venit din Congo, în România a sosit ca să înveţe chimie industrială, a devenit ortodox, a fost botezat de părintele Iustin Pârvu".

Până duminică vor fi proiectate la Bucureşti, în cinematografele Elvira Popescu, Eforie şi Union, peste 50 de filme documentare.

Premiul festivalului este acordat de un juriu format din liceeni.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI