Filipine: Incendiu la cel mai mare spital COVID. Sute de persoane evacuate

Incendiu
Incendiu
16 mai 2021, 09:29

Nimeni nu a fost rănit în incendiul care s-a propagat rapid la etajul al treilea al Spitalului General din Filipine înainte de ora locală 01.00 (sâmbătă, 17.00 GMT), a declarat inspectorul Hector Agadulin, din cadrul Biroului de protecţie împotriva incendiilor.

„Incendiul a început din zona de lenjerie şi s-a răspândit cu uşurinţă la etajul al treilea”, a spus el. „Fumul era atât de gros, încât pompierii noştri nu au putut pătrunde în interior fără aparatele de respirat”, a adăugat Hector Agadulin.

Nu existau pacienţi pe etajul afectat de incendiu, dar fumul a cuprins şi alte etaje, forţând evacuarea a circa 500 de pacienţi, inclusiv a 156 pacienţi COVID-19.

Secţia de urgenţe a spitalului va fi închisă temporar întrucât unii pacienţi au fost mutaţi aici, a spus Jonas Del Rosario, un purtător de cuvânt al Spitalului General.

Alţi pacienţi se află acum în capela spitalului, în timp ce unii au fost mutaţi la diferite spitale.

„A fost o problemă complicată să mutăm pacienţii. Eram foarte conştienţi că nu puteam amesteca pacienţii. Avem un sistem aici pentru a separa pacienţii COVID de cei non-COVID”, a spus Del Rosario.

Bilanţul total al pandemiei în Filipine era sâmbătă de 1,13 milioane de persoane contaminate, iar numărul deceselor asociate COVID era de 19.051, potrivit Departamentului Sănătăţii.

 

 

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite