Fiica lui Harry şi Meghan, numită pentru prima dată ”prinţesă” în mod public cu ocazia botezului ei

Archie Harry și Meghan
Archie Harry și Meghan
9 martie 2023, 10:45

„Pot să confirm că prinţesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de arhiepiscopul de Los Angeles”, a declarat un purtător de cuvânt al fiului cel mic al regelui Charles al III-lea şi al soţiei sale.

A fost pentru prima dată când titlul de „prinţesă” a fost utilizat în mod public pentru a o desemna pe fiica ducelui şi ducesei de Sussex, care s-a născut în iunie 2021.

La fel ca fratele ei mai mare, Archie, Lilibet a devenit, în teorie, prinţesă atunci când Charles a devenit rege, pe 8 septembrie 2022. Regula, care datează din 1917 de pe vremea regelui George al V-lea, acordă titlurile de prinţ şi de prinţesă nepoţilor suveranilor britanici, nu însă şi strănepoţilor acestuia.

Însă chestiunea titlurilor celor doi copii ai prinţului Harry a devenit unul dintre numeroasele subiecte de dispută între ducii de Sussex şi casa regală britanică, pe care Harry şi Meghan au părăsit-o în 2020. Într-un interviu acordat prezentatoarei de televiziune Oprah Winfrey în 2021, Meghan a afirmat că oficialii de la Palatul Buckingham „nu voiau ca Archie să devină prinţ”.

În plus, pe site-ul Palatului Buchingham, Archie şi Lilibet sunt în continuare prezentaţi prin cuvintele „master” şi „miss”.

Biroul de presă de la Palatul Buchingham a anunţat însă miercuri că site-ul va fi actualizat pentru a ţine cont de titlul de prinţesă utilizat de părinţii lui Lilibet.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite