Figurina cu Volodimir Zelenski din piese Lego, o afacere care s-a transformat într-o acțiune umanitară

20 martie 2022, 13:57

Trupia a vândut figurina cu chipul lui Zelenski, dar și un steag ucrainean și reprezentarea unui cocktail Molotov. Nu era convins că va reuși, dar obiectele s-au vândut în câteva ore.

JOE TRUPIA, proprietarul companiei CITIZEN BRICK: Am crezut că ar fi o idee bună, din perspectiva ştirilor recente din Ucraina, să facem ceva ca să putem cere donaţii şi să le trimitem, pentru a salva vieţile oamenilor. Aşa că ne-a venit ideea să facem această figură cu Zelenski.

Proprietarul firmei a fost ezitant când a fost întrebat câte figurine a vândut, dar a recunoscut că a reușit să strângă 145.000 de dolari.

JOE TRUPIA, proprietarul companiei CITIZEN BRICK: Acestea sunt comenzile pe care le-am vândut deja. Acum încercăm să le ordonăm. Facem pachetele manual. Am făcut un pachet de acest fel ieri. Facem tot posibilul să facem atâtea figurine câte ni se solicită.

Banii strânși de firma din Chicago merg către o fundație de caritate care a trimis în Ucraina 30 de tone de medicamente și echipamente medicale de la începutul atacului rusesc. Dar Joe Trupia nu vinde toate figurinele: unele le păstrează pentru un grup de copii din Ucraina. Ei i-au scris și l-au rugat să le păstreze câteva pentru momentul în care vor câștiga războiul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite