Fiecare cetățean al UE a aruncat la gunoi 127 de kilograme de alimente în primul an de pandemie. Cum reducem risipa alimentară

27 octombrie 2022, 12:08

Peste jumătate din alimentele aruncate provin din gospodării, cu o medie de 70 de kilograme per locuitor. Restul de 45% au fost deşeuri generate în lanţul de aprovizionare cu alimente.

Cantitatea gunoaielor din gospodării este dublă faţă de cea provenită din fabricarea produselor alimentare, arată datele Eurostat.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, risipa de alimente la nivel mondial reprezintă între 8 și 10 % din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

Roxana Puia, director de marketing la Asociatia Environ, a dat câteva sfaturi, în direct la TVR INFO, despre cum putem reduce risipa alimentară:

Să avem un plan de gătit săptămânal – să știm cam ce vrem să mâncăm săptămâna viitoare și atunci când mergem la cumpărături să mergem cu lista.

– E bine să evităm să mergem la cumpărături atunci când suntem înfometați.

– Există o aplicație pe telefonul mobil care integrează o serie de furnizori care au la dispoziție produsele aflate în limita termenului de valabilitate și care pot fi cumpărate la un preț redus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite