Fetiţa de 7 ani din Galaţi, bătută de mamă şi lăsată în frig, nu vrea să se întoarcă acasă

13 ianuarie 2020, 18:17

Sunt imagini filmate acum câteva zile de un vecin care a auzit plânsetele fetiței și a intervenit. Copila are 7 ani şi era bătută crunt de propria mamă. Femeia și-a gonit apoi fetița afară, în frig, în haine subțiri. Vecinul a sunat la 112 și a ținut-o în siguranță pe fetiță, până au venit polițiștii.

Femeia are 43 de ani şi locuiește în comuna Gohor din județul Galați. S-a mutat aici în urmă cu un an. Stă în casa mamei împreună cu fetița iar alocația și ajutorul social sunt singurele lor venituri. Acum, când este cercetată penal pentru rele tratamente aplicate minorului și violență în familie și riscă să fie decăzută din drepturi, femeia este speriată.

Potrivit legii, micuța poate fi incredințată rudelor. Dar bunica maternă, în vârstă de 80 de ani, în casa căreia a locuit până mai ieri fetița, nu o vrea.

În schimb, tatăl natural al feței ar vrea să o crească. Na are însă nici el condiții optime pentru un copil și nici un serviciu stabil. Bărbatul, care locuiește la 50 de kilometri în comuna Cudalbi, lucrează cu ziua.

Vecinii au păreri împărţite despre situaţia din familia fetitei.

Micuța va rămâne în continuare în grija statului până când instanța va hotărî ce se va întâmpla cu ea. Polițiștii efectuează în continuare cercetări împotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorului.

În România este interzisă prin lege orice violenţă corporală la adresa copiilor, încă din 2004. Şi totuşi, 65% dintre părinţi recunosc că îşi educă şi acum copiii cu bătaia, arată un studiu al organizatiei Salvaţi Copiii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite