Fetița de un an și 9 luni din Huși arsă cu ciorbă a fost tratată într-un timp record la spitalul Sfânta Maria din Iași, printr-o metodă revoluționară

1 aprilie 2021, 18:34

La sfârșitul lunii februarie, fetița de 1 an și 9 luni ajungea în unitatea de primiri urgențe pediatrice de la Iași. O oală cu ciorbă căzuse peste micuță, lichidul fierbinte opărind-o pe ea și pe băiețelul cu care se juca.

La Huși, unde s-a întâmplat incidentul, medicii au stabilit că fetița este în stare gravă și trebuie transportată la o unitate medicală mare. Medicii din Iași i-au aplicat încă de la început un tratament revoluționar folosit pentru prima dată în 1991 în SUA , iar în spitalul ieșean din 2013. Este vorba despre pansamentul cu presiune negativă.

Fetiță a fost tratată în unitatea funcțională de arși din noua secție de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul spitalului.

În acest moment, în unitatea funcțională de arși de la Iași sunt internați patru copii, din care unul la ATI, cu arsuri de 40 % din suprafața corpului. Medicii spun că starea copiilor este stabilă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite