Fetița cu nume de uragan. Micuța Eta s-a născut în timpul intemperiilor din Nicaragua

Oameni salvați în timpul uraganului Eta
Oameni salvați în timpul uraganului Eta
5 noiembrie 2020, 18:00

„Ne aşteptam să vină pe lume Eta sau Eto, dar iat-o acum pe această fetiţă care poartă numele de Eta Wilson”, a anunţat vicepreşedinta nicaraguană, Rosario Murillo, la o întâlnire de la guvern cu mass-media locale.

Fetiţa a fost numită dupa mama sa, Belkys Wilson, o tânără în vârstă de 18 ani originară din comunitatea miskit din Regiunea Autonomă a Caraibelor de Nord (RACN), a spus Murillo, soţia preşedintelui ţării, Daniel Ortega.

Fetiţa s-a născut marţi la maternitatea din oraşul Bilwi, aflată la 30 de kilometri nord de locul de impact al ochiului uraganului.

Eta a avut categoria 4 pe scara Saffir-Simpson de maxim 5 şi a fost însoţit de vânturi de 240 km/h, potrivit registrelor Centrului naţional pentru uragane (NHC)) şi Institutului Nicaraguan de Studii Teritoriale (Ineter).

Bilwi a fost una dintre localităţile cele mai afectate de uraganul Eta: copaci smulși din rădăcini, stâlpi de electricitate doborâți, case şi drumuri distruse. Pagubele produse de uragan au fost şi mai mari în zonele de coastă, înainte ca ciclonul să pătrundă pe uscat, unde a scăzut în intensitate.

Când s-a născut micuța Eta au mai venit pe lume alţi nouă bebeluşi, cinci fetiţe şi patru băieţi, care au primit nume mai obişnuite.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă