Festivalul Zilele Basarabiei la București va marca 105 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Organizația Studenților Basarabeni din București desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Festivalului “Zilele Basarabiei”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, la 27 martie, a 105 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Programul din acest an este unul deosebit și cuprinde dezbateri, concerte și acțiuni culturale, transmite tvrmoldova.md.

22 Martie 2023, 16:23 (actualizat 22 Martie 2023, 16:50) Știrile TVR |
Zilele Basarabiei / FOTO: tvrmoldova.md

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă, 25 martie, odată cu desfășurarea, în parcul din Piața Unirii, a City Quest-ului “Marea Unire”. Participanții la quest, membrii Organizației Studenților Basarabeni din București și toți doritorii de a participa, se vor avânta într-o căutare a răspunsurilor la întrebări legate de Unirea Basarabiei cu România. Ulterior, programul festivalului va cuprinde o seară de socializare, “Seara Basarabenilor”, unde participanții vor socializa și privi filmul “Afacerea de EST”, regizat de Igor Cobileanski.

Programul Festivalului va continua duminica, 26 martie, unde membrii Organizației Studenților Basarabeni din București, se vor deplasa la Mănăstirea Cernica, pentru a depune coroane și flori la mormintele membrilor Sfatului Țării. Acolo, preotul Vasile al Mănăstirii Cernica va ține o slujbă de pomenire în cinstea celor care au adus la îndeplinire idealul Unirii. Vor participa și descanenții Tradiției Militare și delegația Ambasadei Republicii Moldova în România, condusă de Excelența Sa, Victor Chirilă.

Luni, 27 martie, în ziua Marii Uniri, se va desfășura dezbaterea “România și Republica Moldova - Împreună în UE” alături de reprezentanții  Comisiei pentru Cultură, Arte , Mijloace de Informare în Masă din cadrul Camerei Deputaților, alături de reprezentanții Comisiei pentru Politica Externă din cadrul Camerei Deputaților și Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI