Festivalul Zilele Basarabiei, pentru a 10-a oară la București

27 martie 2017, 11:02

Daria vine din Rîșcani şi a visat să studieze în România încă din clasa a-8-a. Acum face master în Jurnalism la Bucureşti, e de doi ani aici şi simte că este acasă.

Daria e unul dintre cei peste 20.000 de basarabeni care studiază în România şi care cred în unire.

Cu aceeaşi speranţă, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti a organizat concursuri, concerte şi proiecţii de film. „Golgota Basarabiei” a rulat în prima seară de festival şi a reunit zeci de studenţi şi liceeni cu acelaşi gând. Acela de a se ajuta între ei.

 

Români de pe ambele maluri ale Prutului s-au bucurat duminică, la berăria H, de un concert susţinut de Cristofor Aldea-Teodorovici, Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric şi Daniela Condurache.

E doar unul ditnre evenimentele care fac parte din Festivalul „Zilele Basarabiei” la Bucureşti. Acesta a fost organizat pentru a marca împlinirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Sute de persoane au sărbătorit Unirea de la 1918 sâmbătă noapte la Arenele Române, la un concert incendiar al trupelor Zdob şi Zdub, Alternosfera, Cuibul şi Rupt din Chișinãu.

În Italia, unirea de la 1918 a fost marcată prin marşuri la care au particopat români orginari de pe ambele maluri ale Prutului. Asemenea evenimente au fost în Milano, Parma, Brescia, Verona, Venezia şi Roma.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite