Festivalul Jocului de la Praid, o lecție de conviețuire a diferitelor etnii

Convieţuire prin joc. Sub această deviză au sărbătorit, la 'Festivalul Jocului, Bucuriei şi Prieteniei' în Salina Praid, sute de copii din majoritatea etniilor din ţara noastră. Mesajul lor, adresat generaţiilor viitoare, este un îndemn pentru o bună convieţuire, solidaritate şi păstrarea tradiţiilor folclorice şi culturale.

26 Ianuarie 2020, 20:58 Știrile TVR |
Festivalul Jocului, o lecție de conviețuire
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Timp de 24 de ore, staţiunea harghiteană Praid a devenit un univers al dansului popular şi bucuriei cu ocazia celei de a treia editii a festivalului dedicat minorităților naționale. 350 de copii de diferite etnii, îmbrăcaţi în port popular specific, au defilat în centrul localităţii, apoi au coborât la 120 metri adâncime, în salină, unde au prezentat un adevărat regal artistic.

15 grupuri etnice din România, dar şi din țările învecinate, şi-au promovat valorile tradiţionale prin cântec şi dans. Printre acestea au fost bulgarii, saşii, secuii, ucrainienii, aromânii si huţulii.

Festivalul Jocului de la Praid promovează nevoia de cunoaştere şi educaţie în spiritul toleranţei şi prieteniei între toţi cetăţenii români, indiferent de etnie.

Comuna harghiteană Praid este renumită în ţară nu doar prin Salina care îi poartă numele, ci şi prin festivalul sarmalelor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI