Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, amânat pentru luna martie. Competiţia va avea loc online

Festivalul Internațional de Film de la Berlin
Festivalul Internațional de Film de la Berlin
18 decembrie 2020, 18:29

Cea de-a 71-a ediţie a Berlinalei va avea loc în „două etape”, cu o competiţie online şi acordarea de premii în martie, precum şi cu proiecţii deschise publicului în iunie, au declarat cei doi directori ai festivalului, Mariette Rissenbek şi Carlo Chatrian, într-un comunicat.

„Odată cu schimbarea formatului festivalului în 2021, vom avea şansa de a proteja sănătatea tuturor oaspeţilor şi de a susţine repornirea industriei cinematografice”, a declarat directorul executiv al Berlinalei, Mariette Rissenbeek, într-un comunicat.

Selecţia oficială a filmelor va fi dezvăluită în luna februarie. Filmele câştigătoare vor fi apoi proiectate pentru public în iunie în săli sau în cinematografe în aer liber.

Germania este puternic lovită de al doilea val al pandemiei de COVID-19. Locaţiile culturale au fost închise de la începutul lunii noiembrie şi nu vor fi redeschise timp de câteva săptămâni.

Creată în 1951, Berlinala este împreună cu Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi cu Festivalul de Film de la Veneţia unul dintre cele trei principale festivaluri de film din Europa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă