Festivalul Internațional George Enescu, la ceas aniversar. 140 de ani de la nașterea marelui muzician

9 martie 2021, 22:26

Vladimir Jurowski, director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”: Vă rog să priviţi acest program pe care vi-l prezint ca pe o schiţă, ca un program ideal, care ne-am dori să se întâmple, şi care sperăm să fie posibil până în toamna acestui an. George Enescu remarca odată: „A crea înseamnă a iubi, pentru că muzica este iubire sau nimic.”

Ediţia aniversară a Festivalului Geroge Enescu are loc în condiţii de pandemie. Programul nu este încă definitivat pentru că în fiecare zi apar noi informaţii despre restricţii sau relaxări în diverse zone ale lumii de unde vin şi artişti invitaţi în festival.

Şi acum, în programul festivalului apar mari orchestre ale lumii. Muzicienii sunt pregătiţi să ofere totul pe scenă şi să reia concertele cu public. Compoziţiile semnate de Enescu sunt la loc de cinste.

Primul eveniment Enescu din acest an este concursul internaţioanl: între 13 şi 23 mai sunt programate semifinalele şi finalele pentru vioară, pian şi violoncel.

Apoi, în perioada 28 august 26 septembrie ar urma să aibă loc concertele şi evenimentele din cadrul marelui festival. Este cel mai optimist dintre scenariile organizatorilor.

În luna iunie ar urma să înceapă vânzarea abonamentelor şi biletelor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite