Festivalul Filmului Românesc, la Madrid. Sunt proiectate șase producţii româneşti

22 aprilie 2023, 08:32

La Cineteca Madrid s-a stat la rând pentru a vedea Metronom, desemnat cel mai bun film la Festivalul din Gijon, în premieră în sălile de cinema.

Cătălin Mitulescu, producătorul Metronom: Provocarea principală a fost să filmăm o poveste de dragoste în epoca aceea în anii 70, care să aibă adevăr, să fie credibilă pentru cineva care o vede în ziua de azi, nu este un film despre comunism.

Roberto Cueto, critic de film: Eu cred că publicul spaniol s-a familiarizat cu filmul românesc, cu cineaștii și s-a identificat cu acesta, pentru că eu cred că este un film care vorbește de realități cotidiene pe care le înțelegem toți.

Madridul dă startul celui mai important festival din afara țării în care sunt promovate filmele românești.

Până pe 26 aprilie vor putea fi vizionate, aici, la CINETECA. Va urma apoi un adevărat turneu prin difierite orașe din Spania până în decembrie.

Spre Nord, R.M.N., Miracol, Balaur și Marocco vor rula de asemenea în săli de cinema din Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Oviedo, Zaragoza, Santander și Palma de Mallorca. Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul ICR Madrid.

Maria Pop, director ICR Madrid: Festivalul a devenit un punct de referință pentru publicul spaniol, pentru cinefili pentru criticii de film și tot mai mulți spanioli aleg să vizioneze filme românești

Printre invitații speciali ai ediției din acest an va fi și Judith State, protagonista RMN.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite