Festivalul Filmului European revine la Timișoara, între 9 și 12 mai

5 mai 2023, 08:55

În afară de Timișoara, a 27-a ediție a Festivalului Filmului European 2023 se va desfășura și la Oravița, București, Curtea de Argeş, Botoșani și Gura Humorului.

„Nu lipsesc din programul nostru din acest an nici filme care se privesc cu zâmbetul pe buze și cu inima ușoară, road movie-ul Omul cu răspunsurile / The Man With the Answers fiind exemplul cel mai bun în acest sens. Iar dacă revedeți periodic filmele lui Rohmer atunci când vi se face dor de lumea foarte aparte din creația lui, trebuie să veniți să vedeți Tenéis que venir a verla. Ne așteaptă cuminte la intersecția dintre feelgood movie și crochiu intimist și va putea fi văzut în seara de joi, 11 mai. De la o junglă urbană uneori neprietenoasă cu abaterea de la normă (cea din Mi vacío y yo), la jungla adevărată din Laos, pe care o privim și o ascultăm în Samsara a lui Lois Patino, Festivalul Filmului European ne invită să descoperim Europa și lumea, pentru a ajunge înapoi la noi înșine”, a declarat directorul artistic al FFE, criticul de film Cătălin Olaru.

„Odată cu Bones and all, celebrul regizor italian Luca Guadagnino recuperează starea inclasabilă pe care a descris-o cel mai bine în Io sono l’amore, cel de-al treilea lungmetraj al său. Cu o diferență notabilă: tânjirea și fervoarea se trăiesc, în acest film premiat cu Leul de Argint la Veneția, în nuanțe de roșu aprins.”, a adăugat criticul de film.

Mai multe informații despre filme, program și bilete pentru ediția locală de la Timișoara – puteți găsi aici: https://cinemavictoria-tm.ro/evenimente/festivalul-filmului-european
iar despre Festivalul Filmului European 2023, aici:
https://www.icr.ro/pagini/mai-multe-filme-vedeta-decat-oricand-la-festivalul-filmului-european-2023

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite