Festivalul European BIO, o șansă pentru fermierii români. Regiunea Sud-Vest Oltenia este printre zonele cu cel mai mare număr de producători bio certificați

2 septembrie 2023, 14:56

Legume, brânzeturi, băuturi fine, dulcețuri, sau chiar ceramică și țesături tradiționale, pe toate le găsiți în acest weekend la Festivalul European BIO din comuna gorjeană Polovragi. Evenimentul adună la un loc fermieri și procesatori bio din România, dar și din țările partenere, care au venit la festival cu toate tipurile de produse bio certificate.

Marian Cioceanu, preşedinte, Asociaţia Bio România: Principiul BIO este legat de tradiții, principiile euuropene sunt aceleași de mii de an, nmodul natural, fără îngrășăminte, substanțe, și fară aditiv chimic alimentar,

Regiunea Sud-Vest Oltenia este printre zonele cu cel mai mare număr de producători bio certificați.

Cătălin Șoarece, fermier: Sunt producător autorizat de țuică și rachiuri din din zona Olteniei de sub munte și azi vin la târg cu țuică, rachiu și palincă. Suntem atestați ca produse tradiționale din anul 2015.

Tatiana Nistorică, preşedinte, Asociaţia Producătorilor Organici din Republica Moldova: Un cerificat BIO trebuie să corespundă cerințelor, nu utilizăm chimie în creșterea viței de vie și ulterior respectăm reglementările.

Duminică, în ultima seară de festival vor fi jurizate cele șapte categorii de produse bio: lactate, carne, miere, vin, tomate, pepene și suc și vor fi premiați producătorii care păstrează rețetele moștenite din străbuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă