Festivalul de Film de la Cannes. Regizorul Corneliu Porumboiu participă în competiție alături de nume precum Terrence Malik, frații Dardenne, Ken Loach, Leila Suleiman, Pedro Almodovar

19 aprilie 2019, 21:05

Cannes-ul începe să se anime. Pe 14 mai începe a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film. Organizatorii au anunțat programul competiției.

Thierry Fremaux, directorul festivalului: „Filmul de deschidere este al regizorului american Jim Jarmusch. Este un film cu zombie, care va deschide Festivalul de la Cannes şi care are titlul „Morţii nu mai mor”.

Pe lângă filmul lui Jarmush, alte 18 pelicule concurează pentru marele premiu Palme D’Or. Printre acestea, filme de Terrence Malik, câștigător Palme D’Or în 2011, frații Dardenne, Ken Loach, Leila Suleiman, Pedro Almodovar și Corneliu Porumboiu.

Regizorul român care a câștigat premiul de debut în 2006, va concura acum cu „La Gamora”,  un film despre o formă de comunicare prin fluierat, specifică unei insule spaniole.

Cinefilii aflați la Cannes vor avea ce vedea și în afara competiției.

Thierry Fremaux: „Suntem onoraţi să prezentăm „Rocketman”, filmul biografic despre Elton John. Elton John nu a participat la producţie, dar este mulţumit de rezultat. Este un film care îi analizează în detaliu personalitatea, munca şi viaţa şi el va fi aici alături de noi.”

Juriul festivalului de anul acesta este prezidat de mexicanul Alejandro Innaritu, câștigător al premiului Oscar.

Festivalul de la Cannes se va încheia cu alegerea câștigătorilor, pe 25 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă