Festivalul D’ale Porcului, la Oradea. Gospodarii și-au arătat măiestria la un concurs de preparate din carne de porc și continuă tradiția pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă

Gospodari din 14 comune bihorene și-au arătat măiestria în acest weekend la un concurs de preparate din carne de porc. Astfel, este continuată tradiția pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, în centrul cărora este porcul. Animalul crescut în gospodărie era sacrificat în luna decembrie și din carnea lui sunt preparate diferite produse tradiționale. Un juriu format din specialiști în artă culinară a acordat mai multe premii.

04 Decembrie 2022, 11:51 (actualizat 04 Decembrie 2022, 12:48) Știrile TVR |

Întrecerea între comune a început odată cu zorile, când participanţilor le-au fost distribuite carcase de porc. Apoi s-au apucat de treabă, fiecare după obicei și pricepere.

Jurizarea s-a făcut după criterii bine stabilite, dar participanții și-au măsurat munca în felul lor.

Ştefan Bercea, președintele juriului, președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România: Pornim de la gust, care e cel mai important aspect al preparatului, mod de preparare și se ajunge și până la ținuta preparatorului șef.

Gustul cărnii de porc le-a amintit participanților de anii copilăriei.

Festivalul culinar de la Oradea oferă pofticioșilor tot felul de preparate până diseară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI