Festivalul Bucuriei la catolici. Credincioşii se pregătesc pentru întâlnirea cu Papa Francisc

11 mai 2019, 19:41

Curtea Mănăstirii Sfântul Agnes din Popești Leordeni a fost astăzi arhiplină. Familii, copii, adolescenți, tineri, vârstnici dar și preoți au sărbătorit „bucuria”.

Adulții au participat la „un atelier relațional” pe tema „Sfaturilor date de Papa Francisc pentru o căsătorie fericită”, iar cei mici au pictat și au învățat să facă rozarii.

Surpriza evenimentului a fost concursul de gătit, disputat între preoți și chefi cunoscuți. Aceștia au pregătit două dintre felurile de mâncare preferate de Sfântul Părinte.

“Sunt „trofie”. O pastă tipică în Liguria. Cu pancetta, o slăninuță puțin mai slabă, dar cu multă cărniță și sparanghel. Bineînteles aveam înăuntru un pic de ceapă, parmezan, un pic de ulei de măsline”, spune Antonia Passarelli, bucătar şef

Cel de al doilea fel de mâncare preferat de Suveranul Pontif este făcut din orez, spanac și parmezan. Toate presărate cu un ingredient „magic”.

Tot în cadrul Festivalului de astăzi a fost lansat și imnul oficial dedicat vizitei Sfântului Părinte în țară noastră.

Referenul „Să mergem împreună toți!” va răsuna pe străzile Bucureștiului în după-amiază zilei de 31 mai 2019, când Sfântul Părinte se va îndrepta spre Catedrala Sfântul Iosif pentru a sluji Sfânta Liturghie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite