Feroviarii din Germania au declanșat greva generală. Italia este de asemenea afectată de o grevă importantă în transporturi

21 aprilie 2023, 19:37

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anulat toate operațiunile programate pentru azi din cauza conflictului de muncă. Sunt afectate 700 de locații deținute de 50 de companii feroviare cu 230.000 de lucrători. Biletele emise pentru azi vor fi valabile până marți. Sindicatele au cerut creșterea cu 12% a salariilor iar conducerile au oferit doar 5%. Greve are loc chiar înaintea reluării negocierilor.

Cred că au dreptul să facă grevă şi este datoria noastră să modificăm această treabă. Trebuie să fim fericiţi că îi avem pe aceşti oameni, sunt atât de multe ţări care nu au un sistem feroviar ca al nostru şi oamenii sunt transportaţi”, susține un călător din Germania.

Chestiunea este care vor fi consecinţele grevei. Cred că este puţîn incorect pentru pasageri. Cred că ar trebui să ajungă la un acord”, susține un altul.

Și Italia este afectată de o greva importantă în transporturi. Lucrătorii din zeci de aeroporturi au declanșat un conflict de muncă.

Peste 200.000 de pasageri au fost afectați. În ultimele luni au fost astfel de interuperi în multe țări europene, din Marea Britanie până în Portugalia și Franța. Mulți salariați au cerut creșterea salariilor în acord cu inflația.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite