Fermierii pot accesa credite de la CEC in cadrul programului "De trei ori subvenţii". Dobânda va fi de 2% pe an plus ROBOR

Fermierii vor putea accesa, începând de miercuri, credite bancare de la CEC, în valoare de cel mult trei ori subvenţia anuală pe suprafaţă care li se cuvine de la Uniunea Europeană.

20 Iulie 2022, 08:42 (actualizat 20 Iulie 2022, 08:48) Știrile TVR |
Agricultură

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunţat săptămâna trecută într-o conferinţă de presă demararea programului "De trei ori subvenţii". Creditul va fi garantat în proporţie de 80% din valoare de către Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), iar dobânda va fi de 2% pe an plus ROBOR.

"Am vrut să mă achit de promisiuni. Există pur şi simplu şi funcţionează cu începere din data de 20 ( iulie n.r.) Un lucru foarte bun: dobânda este de 2% şi evident care se sprijină pe ROBOR, dar este o dobândă fixă şi va funcţiona pe toată perioada de contractare a creditului. Cu alte cuvinte, pentru trei ani (...) Este un credit sigur şi de o parte şi de alta, pentru că vin pe bani europeni, şi nu pe banii fermierilor. Vin pe bani europeni, pe un culoar sigur, la date sigure, în sume sigure. Ei doar pot să se ducă, să ia şi să se angajeze la executarea lucrărilor în vederea desfăşurării anului agricol în condiţii bune", a subliniat ministrul de resort.

Acesta a mai precizat că orice bancă interesată poată să vină să gestioneze aceste produs, CEC fiind doar primul partener "care ne-a deschis uşa la o asemenea iniţiativă".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI