Ce-i trebuie unui om ca să fie fericit? Banii? Într-o oarecare măsură. Dar, când nu-i mai are, nu înseamnă că își pierde și fericirea. Prieteni sau rude? E aproape de adevăr, doar că, atunci când aceștia te înșeală sau te părăsesc din senin, viața nu se tranformă automat într-un chin. Fericirea nu poate exista fără sănătate. Atunci când ești în putere fizică și mentală, orice îți propui este posibil. Iar fericirea devine o stare și nu obiectiv. Invitatul lui Claudiu Lucaci la Ultima Ediție este un om care își dedică viața fericirii altora. După ce a câștigat mulți bani din necazurile oamenilor, astăzi, același om a devenit un filantrop rar întâlnit în societatea românească.
Wargha Enayati este medic și a inițiat cel mai vechi serviciu medical privat din România. După mai mult de 20 de ani a renunțat și acum îi ajută pe cei care nu pot să beneficieze de servicii medicale.
"Acest act de a te gândi și de a încerca să ai un impact social nu este un lucru pe care îl faci la 50 de ani. Dacă nu l-ai învățat din tinerețe, din copilărie, n-o să faci niciodată. Ceea ce am încercat să fac a fost să mă gândesc ce impact are asupra oamenilor din jurul meu. Chiar dacă e o afacere - ce impact pozitiv poate să aibă, ce impact social are? Și la proiectul pe care îl am acum pentru vârstnici - e o afacere, dar ce impact social are asupra cetățenilor?", spune filantropul.
"Tindem să spunem că omul a fost rău dintotdeauna și așa va rămâne și ce putem să facem? Asta e cea mai bună scuză pentru noi să continuăm să ne comportăm egoist. Dar în momentul în care îl consider pe om o ființă spirituală, o ființă în care sunt nestematele ascunse care trebuie scoase la iveală, atunci am o altă abordare și un alt optimism, decât dacă cred că omul este de la început rău și asta este, și apare acest cinism pe care-l avem, nu numai în România. [...] Oamenii nu mai au încredere nici în ei, nici în morala lor și atunci nu mai au încredere nici în altcineva. [...] Să nu avem senzația că suntem niște fraieri când facem ceva bine, ci să fim mândri când facem ceva bun", e de părere Wargha Enayati.