Fenomenul fake news. Comisia Europeană a solicitat un raport pentru a vedea de unde îşi iau românii informaţiile şi care sunt instituţiile în care au cea mai mare încredere

12 martie 2019, 12:17

69 la sută dintre români consideră că ştirile false sunt un pericol pentru democrație. Este concluzia unui studiu realizat de Comisia Europeană, în perspectiva viitoarelor alegeri.

Cel mai mare avantaj este considerat de români libera circulație a cetățenilor, bunurilor și serviciilor.

Dacă ne referim la încrederea pe care o acordă românii instituțiilor, şase din zece români au încredere în Parlamentul European, peste jumătate au încredere în Comisia Europeană, în timp ce Guvernul României se situează la 23%, iar Camera Deputaților beneficiază de încrederea a 24% dintre români.

În ceea ce privește democrația, 55% dintre români sunt mulţumiţi de felul în care aceasta funcţionează în UE, însă, doar unul din trei este mulţumit de modul de funcţionare a democrației în România.

Dacă ne referim la mass-media, principala sursă de informare rămâne televiziunea – 97% dintre români menționează că privesc cel puțin o dată pe săptămână emisiunile tv, iar mai bine de jumătate utilizează internetul săptămânal.

Comparativ cu anii anteriori, rețelele sociale sunt din ce în ce mai des folosite ca surse de informare. 60% dintre români le consideră o modalitate modernă de a fi la curent cu problemele politice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

ANALIZĂ. Sfârșitul rețelelor de socializare?

ANALIZĂ. Sfârșitul rețelelor de socializare?

Siguranţa online

Împreună pentru un internet mai sigur | 8 februarie, Ziua siguranţei pe internet